Schrijf je in en word lid van Generation T!

Jongeren verdienen meer dan ooit zichtbaarheid voor hun projecten en steun voor hun ideeën. Daarom lanceert Generation T een nieuwe oproep voor jonge change makers om lid te worden van onze community. Via dit zelfsturend netwerk kunnen ze elkaar vinden en samen de overgang naar een duurzamere maatschappij versnellen.

Wil jij deel uitmaken van deze gemeenschap van change makers? Klik hier om je kandidatuur te stellen – of nomineer je favoriete jonge duurzame leider.

“Klinkt interessant, maar wat heb ik eraan?” vraag je je misschien af. Ontdek hier 7 redenen waarom Generation T jou een boost kan geven.

1. Ontmoet andere jonge, inspirerende change makers

Jongeren zijn de leiders van morgen. We kunnen dus best nu al de juiste koers beginnen varen. En met zoveel mogelijk! Generation T brengt momenteel meer dan 200 jonge mensen tussen 18 en 35 jaar bij elkaar die actie ondernemen voor een duurzamere samenleving. Bovendien kunnen leden van Generation T rekenen op de steun van jongerenorganisatie Act4Change. Dat betekent netwerkmogelijkheden, kennisuitwisseling en wederzijdse inspiratie rond duurzame samenwerking. Wie weet werk jij binnenkort wel mee aan een project opgezet via Generation T?

2. Grijp de kans om belangrijke contacten te leggen

Door deel uit te maken van Generation T, krijg je ook unieke kansen om in contact te komen met het netwerk van The Shift. Dit Belgisch duurzaamheidsnetwerk brengt mensen en organisaties bijeen uit alle lagen van de samenleving. Zo vind je er meer dan 2000 bedrijfsleiders, beleidsmakers, wetenschappers, activisten en andere change makers. Massa’s waardevolle contacten en expertise dus, die je kunnen helpen jouw initiatieven op grotere schaal toe te passen!

3. Zet je duurzame initiatieven en idee├źn in de schijnwerpers

Als lid van een groep inspirerende en innovatieve jonge Belgen, speel je een rol van betekenis in de duurzame ontwikkeling van onze samenleving. Via Generation T krijg je een plaats op onze website, nodigen we je uit op exclusieve evenementen en raak je bekend binnen het duurzaamheidsnetwerk van The Shift en de Act4Change-gemeenschap.

4. Inspireer zelf anderen

Generation T wil in de eerste plaats jouw ideeën helpen verspreiden en mensen bereiken die je kunnen helpen. Andere leden van Generation T, duurzaamheidsleiders bij The Shift, maar ook mensen buiten deze netwerken. Daarom bieden we de mogelijkheid om jouw verhaal te versterken met de hulp van rolmodellen en opleidingen.

5. Help mee de lat voor duurzaamheid hoog houden

De afgelopen twee jaar heeft Generation T een aantal bedrijven binnen The Shift kunnen challengen rond hun duurzaamheidsbeleid. Zo nodigden Delhaize, DEME, KBC en IKEA onze jongeren uit een externe blik te werpen op hun interne keuken. Voor de betrokken Generation T-leden was het een verrijkende ervaring: ze kregen inzicht in de manier waarop deze bedrijven te werk gaan en leerden bij over de duurzame keuzes die ze maken. En voor de bedrijfsleiders zijn de frisse out-of-the-box ideeën vanuit Generation T een kers op hun duurzaamheidstaart!

We houden je up-to-date over wat er leeft binnen het Belgische duurzaamheidslandschap. Laat je uitdagen door de meningen en gedachten van andere Generation T-leden. En doe interessante inzichten op via initiatieven van bedrijven, ngo's en andere organisaties uit het netwerk van The Shift.

7. Laat je kennen via exclusieve evenementen, debatten en projecten

Geef goed aan wie je bent en wat je wilt bereiken. Dan leg je sneller contacten en wissel je beter ideeën uit met andere leden uit het netwerk. Aarzel dus niet om deel te nemen aan de talrijke evenementen, debatten of co-creatieprojecten. Eens lid van Generation T, gaan er sowiesio onverwachte deuren voor je open.