Gender equity @Work

Als je de strijd om talent niet wilt verliezen, kom dan meer te weten over hoe je vrouwelijke competenties op alle niveaus van je organisatie kan engageren!

Schrijf je meteen in

Wat?

Meer dan de helft van de Belgische afgestudeerden zijn vrouwen, maar ze zijn nog steeds sterk ondervertegenwoordigd in directiecomités en managementfuncties. Vrouwen bekleden vaak 'zachte functies' die minder gewaardeerd worden dan de 'harde functies'. Het is niet zo dat ze te weinig ambitie hebben, maar ze worden geconfronteerd met meer barrières om op te klimmen in een organisatie. Dus hoe kunnen we stoppen met het verspillen van zulke waardevolle talenten en eindelijk gendergelijkheid op het werk bereiken? Dit is een vaak gestelde - maar nog steeds uitdagende - vraag die we in dit webinar zullen behandelen.

Het creëren van inclusieve vacatures, het consequent opnemen van vrouwen in selectiecomités en het stimuleren van interne en externe kandidaten om te solliciteren voor promoties zijn enkele waardevolle hulpmiddelen. De cultuur van een organisatie veranderen in de richting van het waarderen van 'vrouwelijke competenties' en dit nieuwe gedrag verankeren in de hele organisatie is een veel grotere uitdaging. 

Isabella Lenarduzzi, oprichter van JUMP, een toonaangevende sociale onderneming die samen met organisaties werkt aan meer diversiteit, genderevenwicht en inclusie om een gelijke en duurzame samenleving te bereiken, zal de aftrap geven. Met haar expertise in werkgelegenheid en gendergelijkheid. Zij heeft vele organisaties begeleid op hun weg naar gendergelijkheid. 

Daarna gaan we over naar een praktijkcase: An Dezeure, die VRT Jobs - een platform ter ondersteuning van interne mobiliteit binnen de VRT - heeft opgestart, zal een aantal instrumenten toelichten die de VRT heeft geïmplementeerd om haar doelstellingen op het vlak van gendergelijkheid te bereiken. 

Na deze twee waardevolle getuigenissen openen we het debat met de deelnemers. 

Voor wie?

Al onze leden.

Waarom deelnemen?

Als je de strijd om talent niet wilt verliezen, kom dan meer te weten over hoe je vrouwelijke competenties op alle niveaus van je organisatie kan stimuleren!

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Lara Piret


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Webinar (via Zoom)
Op Google Maps

Ik schrijf me in

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten