Inspiratiesessie Groene Economie met Roos Vonk

Waarom wekken goedbedoelde milieu-initiatieven zoveel afkeer op? Wat zegt de psychologische wetenschap en wat kunnen we er uit leren richting draagvlak?

Wat?

De klimaatspijbelaars, lage emissie-zones, veganisme, de elektrische wagen,… Opvallend groot is de groep mensen die de kriebels krijgt van dergelijke initiatieven voor een beter milieu en hun boegbeelden. Maar waarom wekken dergelijke goedbedoelde initiatieven zoveel afkeer op? Wat zegt de psychologische wetenschap en wat kunnen we er uit leren richting draagvlak?

Deze sessie is georganiseerd door het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid, The Shift, Bond Beter Leefmilieu, Oikos en het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Gent.

Voor wie?

Al onze leden.

Waarom deelnemen?

We nodigen Roos Vonk uit om hier klaarheid over te scheppen. Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit Radboud in Nijmegen en auteur van artikels en boeken over hoe mensen denken, voelen, beslissingen nemen en elkaar beïnvloeden.
 
Tim Smits geeft vervolgens zijn beschouwing over de bevindingen van Roos Vonk. Hij is professor in persuasion en marketing communicatie aan de KULeuven. Tot slot gaan Roos Vonk en Tim Smits in dialoog met elkaar en met het publiek.

Hoe?

Geïnteresseerd om deel te nemen aan deze inspiratiesessie? Schrijf je dan hier in.

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Arne Daneels


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

VAC Leuven
Diestsepoort 6
3000 Leuven
Op Google Maps

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten