Duurzame mode: uw bedrijf klaarstomen voor het EU-beleid

Mode is een van de meest problematische industrieën op vlak van vervuiling en mensenrechten. Om de ESG-risico's in de toeleveringsketen aan te pakken, onderneemt de EU actie. Ontdek samen met ons de implicaties van de komende EU-wetgeving voor KMO's!

Wat?

De EU Green Deal, Extended Producer Responsibility, Due Diligence, Circulariteit, Actieplan Duurzaam Textiel... Wat betekenen al deze concepten voor de actoren in de Belgische mode-industrie en waarom zou je er meer over moeten weten? Op 11 maart organiseren Flanders DC, MAD Brussels, WBDM en The Shift een webinar over de implicaties van de EU-strategie voor duurzaam textiel voor modebedrijven.

Het webinar zal eerst trachten een beter inzicht te krijgen in de EU-beleidsterminologie met betrekking tot mode en waarom en in welke mate het van toepassing zou kunnen zijn op Belgische bedrijven. Vervolgens zullen we twee bijzonder belangrijke onderwerpen verkennen: Extended Producer Responsibility, d.w.z. de kunst om een product te ontwerpen voor een circulair leven en verantwoordelijkheid te nemen voor je artikelen, zelfs na je verkoop aan de klant, en Due Diligence, d.w.z. de kunst om de toeleveringsketen van textiel te traceren en actie te ondernemen om sociale en milieurisico's te beperken.

Deelnemers zullen vertrekken met een verlicht brein; een virtuele tas vol tips, inspirerende voorbeelden, tools en richtlijnen om zich voor te bereiden op aankomende wetgeving; en, last but not least, de vastberadenheid om actie te ondernemen voor een duurzamere mode-industrie.

 

Voor wie?

Deze sessie staat open voor alle acteurs uit de mode-industrie.

Hoe?

Schrijf je in via onderstaande link.

Programma

Inleiding: EU-Duurzaamheidsstrategie met betrekking tot de modesector

Sofie Bouteligier, Eenheid Internationaal Beleid @ OVAM

Maria Rincon Lievana, Beleidsmedewerker Circulaire Economie en duurzame producten, productie en consumptie @ de EU-Commissie

Pauze
Uitgebreide producentenverantwoordelijkheid en ontwerp voor een duurzaam leven: Hoe ontwerp je je product voor een duurzaam leven, ook na gebruik.

Emily Macintosh, beleidsmedewerker textiel @Europees Milieubureau

Céline Lejeune @Bonjour Maurice

Pauze
Due Diligence: Hoe identificeert en beperkt u sociale en milieurisico's in uw toeleveringsketen?

Saartje Boutsen, mede-oprichter @Studio D

Tine Buysens, Sustainability Manager @Bel & Bo

Conclusie

Wil je meer weten over deze activiteit? Ik help je graag verder.

Brieuc Debontridder


Praktische informatie

Datum

Uur

Adres

Online
Op Google Maps

Nog geen lid? Ontdek alle voordelen van The Shift!

Bekijk alle activiteiten