Eerste halte in 2018: nieuwjaarsreceptie @ Train World

Eerste halte in 2018: nieuwjaarsreceptie @ Train World

Eind januari stapten zo’n 200 leden af in Train World voor ons eerste grote event dit jaar. Om te klinken op 2018, maar ook om onze meest wilde ambities en het concrete programma voor de rest van het jaar te ontdekken. Trein gemist? Geen nood, hieronder vind je de meest interessante weetjes van de avond in een notendop.

Op het goede spoor richting duurzame samenleving

In ons netwerk vind je meer dan 2000 mensen uit zo’n 400 verschillende organisaties. Samen willen we de omschakeling naar een duurzamere samenleving maken.

Een bestemming die je kan bereiken via heel wat verschillende pistes. The Shift helpt haar leden alvast zo goed mogelijk op weg via drie pijlers:

 

  1. acties en ambities kaderen binnen de internationale duurzaamheidsagenda van de Sustainable Development Goals
  2. kleinschalige, experimentele partnerschappen ondersteunen
  3. bestaande samenwerkingsverbanden boosten en mainstream maken

 

En hoe krijgt dat dit jaar concreet vorm? Via een uitgebreide reeks activiteiten en een hele reeks projecten. Ontdek op volgende links:

 

 

Durven dromen van een wereld die er radicaal anders zal uitzien

De prioriteit n°1 van ons netwerk? Samen met onze leden de zaken in beweging zetten. Maar uiteraard willen we ook continu hun verbeelding prikkelen en ambitities uitdagen.

Dus schotelden we onze leden ook tijdens deze nieuwjaarsreceptie enkele radicale ideeën voor. Zo nodigden Alien De Deken en Clément Magos van jongerennetwerk Generation T het publiek uit kant te kiezen rond een aantal cruciale maatschappelijke (tegen)stellingen.

Daarna nam visionair architect Luc Schuiten onze leden mee op reis naar de steden en de mobiliteitsoplossingen van de toekomst. En als afsluiter bracht muzikale duizendpoot Chibida Dumbu de aanwezigen in vervoering met een live performance van zijn duurzaamheids-hit ‘Met mijn fiets’. Ontdek hieronder de video(’s) en foto’s van deze feestelijke avond.