Hoe integreer je de SDG’s in je GRI-rapport?

Hoe integreer je de SDG’s in je GRI-rapport?

Rapporteer je over niet-financiële informatie en wil je graag het SDG-kader hierin integreren? Laat je inspireren door de GRI-richtlijnen en enkele bedrijven met ervaring!

Bedrijven en organisaties baseren zich steeds vaker op de VN-agenda voor de Sustainable Development Goals (SDG's) om hun duurzame strategie op te bouwen. Daarom is het belangrijk dit kader in de niet-financiële bedrijfsrapportage te integreren. Het Global Reporting Initiative (GRI) ontwikkelde na een grondige analyse richtlijnen om bedrijven met deze geïntegreerde rapportage te helpen.

Leren van GRI en ervaringen delen tijdens seminarie

Tijdens een seminarie op 28 november, georganiseerd door The Shift, VBO, IBR en GRI, maakten zo’n 120-tal mensen kennis met deze integratie van het SDG-kader binnen de GRI-richtlijnen. Elena Perez, verantwoordelijk voor Corporate and Stakeholder Engagement bij GRI, stelde eerst hun analyse en richtlijnen voor. In een daaropvolgend paneldebat gemodereerd door PwC, deelden Triodos Bank, Solvay en Befimmo hun ervaringen.

Aan de slag met rapporteren over de SDG’s

Samen met UN Global Compact heeft GRI ook het actieplatform Business Reporting on the SDGs ontwikkeld. Hier vinden bedrijven tips en inspiratie voor het rapporteren over hun bijdrage aan het verwezenlijken van de Sustainable Development Goals.

Graphic images: © Visuality 2017