Leden stellen mee prioriteiten tijdens Algemene Vergadering

Sustainable Development Goal(s): 17. Partnerships for the goals

Priorities for change:
Leden stellen mee prioriteiten tijdens Algemene Vergadering

Hoe zou onze maatschappij er moeten uitzien tegen 2030, wanneer de Sustainable Development Goals van de VN aflopen? Welke zaken willen we zeker veranderd zien? En wat nadien? Wij gingen hierover in debat met onze leden en de jongeren van Generation T.

What are our ‘Priorities for Change’?

In 2017 stelden we met onze raad van bestuur een aantal prioriteiten op voor de transitie naar een duurzame samenleving en economie. We willen hiermee een antwoord bieden op volgende vragen:

 

  • Welke zaken moeten we het meest dringend veranderen om onze mobiliteit, energievoorziening, voeding en tewerkstelling te verduurzamen?

 

  • Waar kunnen we samen met onze leden en partners de grootste impact creëren?

 

Door prioriteiten te stellen, bieden we onze leden een beter zicht op de keuzes die we maken qua projectwerking. En op de hefbomen die hiervoor beschikbaar zijn in ons netwerk.

En hoe kijkt Generation T naar transitie?

Uiteraard bleef het niet bij deze oefening alleen. De jonge change makers van Generation T vulden de prioriteiten aan met hun toekomstperspectief. Hierdoor verleggen we de scope voorbij 2030 en het aflopen van de Sustainable Development Goals.

 

Voer voor inspirerende discussie tijdens A.V.

Eind mei brachten wij ons netwerk samen voor onze jaarlijkse Algemene Vergadering. Een uitstekende gelegenheid om over deze prioriteiten in debat te gaan met onze leden en enkele jongeren van Generation T!

Tijdens interactieve sessies lichtten we onze prioriteiten toe rond twee concrete thema’s: energie en tewerkstelling. Een lid van Generation T vulde dit telkens aan met een uitdagende vraag of stelling. Waarna onze leden in kleine groepjes konden kiezen welke oplossingen hen het meest duurzaam leken.

Nadien gingen onze leden hierover verder in gesprek tijdens de netwerkreceptie. Hieronder vind je enkele foto’s van het event.

Heb je als lid van ons netwerk nog vragen of opmerkingen over onze Priorities for Change? Geef ons gerust een seintje!