Nieuwjaarsreceptie: op koers naar 2020

Sustainable Development Goal(s): 17. Partnerships for the goals

Priorities for change: Transversal
Nieuwjaarsreceptie: op koers naar 2020

Op 30 januari kwamen onze leden in het Vaudeville Theater bijeen om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. We deden er voor 250 deelnemers ons programma 2020 uit de doeken. Dit jaar ligt de focus op 4 thema’s: energie, biodiversiteit, redefining value en werk en inclusie.

2019: een jaar in het teken van het klimaat

2019 stond het hele jaar in het teken van het klimaat. De bezorgdheid was ook voelbaar binnen ons netwerk: van het enthousiasme rond de campagne van Sign for My Future, het indrukwekkende aantal deelnemers aan onze infosessie over ‘Internal Carbon Pricing’, het project ‘Klimaatvriendelijk investeren’, tot de lancering van de Green Deal ‘Duurzame Stedelijke Logistiek’ en de ondertekening van de Green Deal ‘Achats Circulaires’ in Wallonië.

Maar ook onze andere prioriteiten kregen de nodige aandacht. Via een 36-tal activiteiten, 16 nieuwsbrieven en meerdere vormen van communicatie (e-mail, sociale media, website), hebben we veel verschillende onderwerpen behandeld en uitgediept: van de SDGs tot de Science Based Targets, van diversiteit tot werknemersmobiliteit, van duurzame refters tot het beheer van sociale en milieurisico’s en de B Corp certificering.

In deze video krijg je alvast een overzicht.

2020: een breder netwerk, een versterkt team en afgelijnde prioriteiten

460 leden (meer dan 2.700 mensen): dat is het aantal leden waarop we mogen rekenen om dit nieuwe jaar te starten met een veelzijdig programma 2020. Dit jaar zijn onze projecten en activiteiten zijn opgebouwd rond 4 prioriteiten: energie, biodiversiteit, redefining value en diversiteit en inclusie.

In 2020 blijven we multi-stakeholder initiatieven faciliteren, uitwisselings- en inspiratiemomenten organiseren en trainingen en challenges aanbieden. Ook nodigen we je elke maand uit voor een webinar om een studie te delen, best practices uit te wisselen of een project uit de doeken te doen.

Wacht niet langer en werp een blik op ons programma 2020.

Hieronder ontdek je enkele foto’s van de feestelijkheden tijdens onze nieuwjaarsreceptie.