Koningin Mathilde ontmoet CEO’s tijdens rondetafelgesprek over SDG’s

Sustainable Development Goal(s): 17. Partnerships for the goals

Priorities for change:
Koningin Mathilde ontmoet CEO’s tijdens rondetafelgesprek over SDG’s

Op 12 december organiseert The Shift een vierde rondetafelgesprek met koningin Mathilde over de Sustainable Development Goals (SDG’s). De focus ligt op partnerships: hoe kunnen Belgische en internationale samenwerkingen de ontwikkelingsdoelen promoten?

Als VN-ambassadrice voor de SDG’s draagt koningin Mathilde de duurzame ontwikkelingsdoelen een warm hart toe. Op 12 december zit ze met minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en een tiental Belgische bedrijfsleiders rond de tafel om ideeën uit te wisselen over het promoten en implementeren van de SDG’s. De bespreking zal het accent leggen op de partnerschappen die worden gecreëerd bij de implementering van SDG’s en op de beste manier om die samenwerkingen uit te bouwen, zowel in België als in het kader van ontwikkelingssamenwerking.

Deelnemers aan de ronde tafel

De deelnemers aan het rondetafelgesprek zijn intussen bekend. Het gaat onder andere om Jacques Vandermeiren (Port of Antwerp en voorzitter van The Shift), Karel Van Eetvelt (Febelfin), Luuk Zonneveld (BIO), Michèle Sioen (Sioen), Bernard Gilliot (Tractebel), Jos Linkens (Choprabisco), Pieter Timmermans (VBO), Wilfried Vancraen (Materialise) en Wayne Visser (Antwerp Management School). Volg het evenement via onze Facebookpagina (The Shift asbl/vzw).