Succesvolle nieuwjaarsreceptie in het gloednieuwe Africa Museum

Succesvolle nieuwjaarsreceptie in het gloednieuwe Africa Museum

Op 15 januari ontvingen we meer dan 260 leden op onze nieuwjaarsreceptie. Deze vond plaats in het gloednieuwe Africa Museum en stond in het teken van duurzame internationale partnerrelaties. We klonken op onze verwezenlijkingen van 2018, maar ook op onze gewaagde ambities en het concrete programma voor het komende jaar.

Op weg richting duurzame samenleving

Ons netwerk telt meer dan 2000 mensen uit zo’n 400 organisaties die zich allemaal inzetten voor éénzelfde doel: een duurzame samenleving.

The Shift gidst je graag doorheen het complexe duurzaamheidslandschap en brengt je alvast zo goed mogelijk op weg. Hoe geven we hier dit jaar vorm aan? Via een uitgebreide collectie aan activiteiten en unieke projecten.

Terugblik op een vruchtbaar 2018

2018 was een jaar om niet te vergeten. Onze gezamenlijke inspanningen om onze maatschappij een stap vooruit te brengen op het vlak van duurzaamheid en vooral leefbaarheid voor iedereen heeft zijn vruchten afgeworpen.

Het voorbije jaar werd bekroond door de ondertekening van het SDG Charter door menig CEO, de lancering van de eerste Waalse Green Deal en het tot stand brengen van het partnerschap Beyond Chocolate, dat streeft naar een nóg betere en volledig duurzame Belgische chocolade.

Een goede voorbode op de mooie verwezenlijkingen die ons in de toekomst nog te wachten staan.

Durven dromen van een betere toekomst met centraal een veralgemeende bewustmaking

Onze hoofdprioriteit? De hedendaagse maatschappelijke uitdagingen op vlak van duurzaamheid bij de hoorns pakken. Onze jongeren hebben het begrepen en tonen alvast het voorbeeld.

Charlotte Scheerens en Lucas Demuelenaere onderstreepten het urgentiegevoel binnen het debat rond klimaatverandering. “Wij zijn de laatste generatie die deze crisis kan ombuigen, en die verantwoordelijkheid moeten we blijven opnemen. Après nous, pas de déluge.”

Daarna nam onze directeur David Leyssens het woord. Hij sprak over de huidige rol die de jongeren in het klimaatdebat spelen en over de vraag hoe we onze gewaagde klimaatambities zullen realiseren: met moed en durf! Hij benadrukte ook het belang van partnerschappen en de nood aan verbindende verhalen om de shift te maken naar een duurzame maatschappij.

Als afsluiter was er een ontspannen netwerkmoment, met uiteraard niets anders dan duurzame gerechten op het menu.

Ontdek hieronder de foto’s van deze feestelijke avond.