Profiel

Saint-Gobain Building Glass ontwikkelt, produceert en distribueert beglazingen met hoge toegevoegde waarde. Glasoplossingen die bijdragen aan de esthetiek van woningen en van de gebouwde werkomgeving en aan het welzijn van de bewoners en de gebruikers hiervan. Saint-Gobain Buidling Glass is wereldleider in gecoat glas en één van de grootste producenten van vlakglas. In Europa heeft Building Glass de positie van marktleider in de productie en bewerking van vlakglas dankzij de voortdurende innovatiestrategie. Glastoepassingen leveren een bijdrage aan het comfort & welzijn in het dagelijkse leven, de esthetiek van de gebouwde omgeving én aan een leefbare wereld voor onze volgende generaties.

Ambities

The Shift helpt leden gebruik maken van het globaal kader van de UN Sustainable Development Goals om hun maatschappelijke ambities in kaart te brengen.

12. Responsible consumption and production

Als eerste bedrijf in de vlakglassector heeft Building Glass haar producten onderworpen aan een volledige levenscyclusanalyse (LCA).

11. Sustainable cities and communities

Onze wereld is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid zowel van particulieren als van bedrijven. Building Glass ontwikkelt daarom continu energie-efficiënte producten, die niet alleen in staat stellen comfort en energiebesparing te combineren, maar die ook geproduceerd zijn met respect voor het milieu.

17. Partnerships for the goals

Als lid van The Shift, wilt Saint-Gobain Glass verder gaan in zijn duurzame ontwikkeling op lokale niveau.